Lavanta erken açtı, tur tarihleri öne alındı

Lavanta erken açtı, tur tarihleri öne alındı
  • 0
  • 83
  • 24 Haziran 2024
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • +
  • -

Kuyucak’ta lavanta bahçesi işletmeciliğine ilk başlayan Ramazan Avcı,  Lavanta Diyarı  adını verdiği bahçesinde bu yıl da  ziyaretçileri ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı. Haber 32’ye lavanta turları hakkında bilgi veren Avcı, sezonun geçen yılla aynı olacağı görüşünde.

LAVANTA BAHÇELERİ

ARTIK HER YERDE VAR

Bu yıl lavantanın erken açtığını kaydeden Avcı ‘Ağustos başında hasat başlardı ama bu yıl 20 Temmuzdan sonra hasat başlayacak gibi görünüyor. Turlar da programlarını temmuz ayına ayarladı. Şu anda bazıları bu nedenden dolayı tarihleri geri çekiyor. 2015 yılında bu köyde işe ilk başlayan benim. Daha önceki yıllarda hafta sonları 80-100 hafta içi 20-30 tur ağırlıyorduk. Tabi şu anda lavanta bahçeleri her yere kuruldu. Daha önceki yıllardaki turların dörtte biri ancak gelir diye düşünüyorum.  Burada 2 buçuk ay sezon var. Ağırlıklı olarak İstanbul, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Ankara, Samsun gibi pek çok ilden ziyaretçileri ağırlıyoruz’ dedi.

ÇİN, TURLARI AÇTI

Yurtdışından da Tayvan, Çin, Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinden ziyaretçilerin korona salgınından önce geldiklerini kaydeden Avcı,  ‘Salgından sonra Çin bu yıla kadar tur açmadı. Bu yıl açtı. Biz gereken görüşmeleri yaptık, bilgileri firmalara sunduk. Firmalar programa aldılar ama talep olur mu olmaz mı onu bilemiyoruz. 2018 -2019 yıllarında 1 milyonun üzerinde ziyaretçi geldi gitti. Ama Korona salgını ve lavanta bahçelerinin her yere yayılmasından dolayı ziyaretçi sayısı düştü. Ekonomik kriz de ziyaretçi sayısını olumsuz etkiledi.  Geçen yıl 400 bine yakın ziyaretçi gelmişti. Bu yılda ziyaretçi sayısı bu rakamlarda olur’ dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir